woensdag 23 februari 2011

Top 5 food trends for 2011

-------------------------------------------------------
********TOP 5 TALKIN' FOODTRENDS 2011********
-------------------------------------------------------


1. Food=punk:
Net als fashion schuift food steeds meer op richting ethiek. Van imago-ondersteuning naar handelswijze. Om tegelijk de rafelranden ervan op te zoeken. Precies zoals punks deden in de jaren zeventig. Als iets momenteel aan de hand is, dan wel dat food zijn eigen punkperiode beleeft. Met alle on the edge undergroundvarianten van dien. Anarchie in food als tegengif tegen de doorgeschoten voedselwetgeving.
2. Veggienista: Vegetarisme nieuwe stijl, nouveau-vegetarisme, gaat niet langer enkel om 'niets eten dat ademt' maar om de ganse planeet en zijn inwoners, hier en in de derde wereld. En daarmee is vegetarisch eindelijk volwassen geworden.
3. Sophistithee 2.0.: 2010 was onmiskenbaar het jaar van de (slow) koffie. In 2011 zet eindelijk ook thee de volgende stap. Verrassend genoeg mede dankzij koffiebaristi die via de slow coffee waardering krijgen voor de aardse smaak van thee! Ook in de nieuwe theesalons.
4. Community Dining Experiences: Hoe meer we online zijn met de hele wereld, hoe groter de behoefte onze buren weer te kennen. En hoe beter dan via het bord? Buurtinitiatieven waarbij oud, jong, nieuw- en oud-Nederlands elkaars offline tafelgenoten zijn. Met dank aan de feminisering van de maatschappij en ons eten.
5. Nouvelle Fusion: Een tendens die al eerder werd opgestart, maar in 2011 een extra slinger krijgt. Integratie en innovatie op het bord! Cross-overs Nieuwe Stijl.

Lees meer elders op deze site en in: What (not) to eat 2011, uitg. Talkin' Food®, ISBN 978-94-91086-01-4, 19,50 euro.

Source: http://www.talkinfood.nl/themas.php?id=337

Geen opmerkingen:

Een reactie posten